A jelenlegi piaci helyzetben a vállalatok igényei megváltoztak, és rugalmasabban képzelik el a munkaerőkapacitás tervezését, amihez az atipikus foglalkoztatási formák közül, az egyik legideálisabb a diákmunka. A munkáltatók mellett a diákok igényei is változó tendenciát mutatnak. A fiatalok évről évre tudatosabban tervezik a karrierjüket, ezáltal keresetetteb a körükben a komolyabb szakmai munkalehetőség, a gyakornoki lehetőségek. De miért is éri meg ez a cégeknek? Erre hoztunk 3+1 érvet.

01 Költséghatékony

A jelenlegi piaci környezetben, ez mondhatni az egyik, ha nem a legfontosabb szempont egy vállalat életében. Gyakornokot foglalkoztatni iskolaszövetkezeten keresztül, nem csak azért kedvező mert a jövedelmét kizárólag az SZJA terheli, hanem azért is, mert egy gyakornoki program létrehozásával a főállású dolgozók lényegesen tehermentesíthetőek. Így az ott dolgozók a rutin, és az adminisztrációs feladatok helyett a fontosabb területekre is jobban tudnak koncentrálni.

02 Átvállaljuk az adminisztrációs terheket

Több éve egy jól bevált gyakornoki rendszert és folyamatot működtetünk, amely nem csak a toborzást és a kiválasztást foglalja magában, hanem a bérszámfejtést, kifizetést és még a képző intézmény felé történő adminisztrációs terheket is. Megbízó partnereinken egyikkel sem kell foglalkoznia.  

03 Friss szemléletű generáció nevelődik

Felméréseink alapján azt mondhatjuk, hogy a diákok a cég életébe történő beintegrálása nem jelent problémát a vállalatnál dolgozó HR szakemberek számára, hiszen gyorsan átlátják a folyamatokat, és gyorsan is beilleszkednek a dolgozók közé. A diákok szakmai gyakornoki foglalkoztatása nem csak egy kockázatmentes próbaidőt jelenthet a felvenni kívánt munkaerő kapcsán, hanem egy vállalati identitásba illeszkedő új főállású munkavállalót is.

+01 Utánpótlásnevelés

Azon partnereink visszajelzése alapján, ahogy gyakornokokat foglalkoztatnak, jól látszik, hogy a diákok nagy százalékban maradnak annál a vállaltnál, ahol iskola mellett is elkezdtek dolgozni, hiszen a gyakornoki éveik alatt ki tudott alakulni a bizalmi viszony a munkáltatóval, és el tudtak köteleződni a cég mellett. A gyakornoki program kialakítása a kezdeti időszakban sok odafigyelést és energiát igényelhet, de a befektetések hosszú távon mindenképp megtérülnek.

Beszéljünk munkaerő kereséseiről!

[ninja_form id=11]